Króm-Farma Pranczke od ponad 45 lat specjalizuje się w chowie drobiu. Od momentu powstania – wówczas ferma Pałubice – nastawiona była na wielkotowarowy, ściółkowy chów kur niosek. Jaja z naszej produkcji zaopatrywały odbiorców nie tylko na terenie Polski, ale również trafiały na stoły zagranicznych klientów, m. in. w Belgii i Holandii. Równolegle z produkcją niosek, od 1975 roku, odchowujemy młode kurki na potrzeby lokalnego rynku. Mniej więcej w połowie lat dziewięćdziesiątych wprowadziliśmy do produkcji również rasy mięsne, typu brojler.

Aktualnie Króm-Farma Pranczke oferuje:

– kurki nioski odchowane, sprzedawane od marca, w wieku 5 tygodni i starsze
– kogutki
– brojlery kontraktowane w ilościach hurtowych
– brojlery sprzedawane całorocznie na lokalny rynek, w wieku od 3 tygodni i w wadze od 1 do ok. 3 kg
– jednodniowe pisklęta – kaczki, gęsi, perlity, kurki zielononóżki, indyczki

Mając ogromne doświadczenie w chowie drobiu, wiemy jak ważny jest dobrostan zwierząt, odpowiednia
profilaktyka, prawidłowe żywienie oraz nadzór weterynaryjny.

Nasz drób odchowujemy tylko i wyłącznie na naturalnej ściółce (słoma) zapewniając optymalne
warunki w kurnikach wyposażonych w linie paszowe, pojenie, ogrzewanie, wentylację i systemy
schładzania od uznanych światowych producentów. Dzięki komputerowemu monitorowaniu środowiska
w kurnikach mamy pewność, że kurczęta przebywają w optymalnych dla nich warunkach pod kątem
temperatury, wilgotności i dostępu do świeżego powietrza.

To, co wyróżnia Króm-Farmę od wielu innych hodowców to gwarancja wszystkich wymaganych
szczepień, dzięki którym nasi klienci mogą cieszyć się zdrowym stadem zapewniającym godziwy
dochód.